Press enter to see results or esc to cancel.

Mina aktuella projekt

Jag har hela tiden nya idéer och har massor som jag vill driva igenom. Dock räcker inte alltid tiden till och inte heller har jag kapital nog (dålig bortförklaring) till att satsa hårt på sådant jag tycker är riktigt skoj. Jag tänkte dock, för att ge lite klarhet i vad jag sysslar med online, speca upp vad för projekt jag har igång för tillfället. Vissa av dessa projekt driver jag helt själv medan andra kör jag med vänner.

Affiliate-sidor

Just nu har jag 2 st aktiva affiliate-sidor som drar in lite pengar. För er som inte har koll på affiliate så är det enkelt förklarat produkttips man tjänar pengar på. Anta att jag tipsar om ett par mjukisbyxor och länkar med en länk som innehåller min affiliate-kod (specifik kod som gör att hemsidan jag länkar till vet exakt vart kunden kom ifrån). Ifall kunden väljer att köpa något på hemsidan, mjukisbyxor.se i det här fallet, så får jag X % i provision. Jag hjälper alltså hemsidan att få nya kunder och får en provision på varje kund jag hittar. Idag jobbar måååååånga med affiliate marknadsföring i Sverige, vissa segment som verkligen är konkurrensutsatta är smslån och casino.

Jag har som sagt några sidor som primärt drar in pengar via affiliate. Listan nedan summerar de som är värda att nämna (även om det finns fler där jag inte tjänar något alls).

  • www.maskeradkungen.se – Maskeradkungen är egentligen bara en sida som länkar vidare till Partykungen. Genom att folk går in via maskeradkungen.se och handlar på Partykungen så får jag 10% i provision.
    • Intäkter/månad: ca 1000 kr
  • www.portabelladdare.se – På sidan Portabelladdare.se så listar jag portabla laddare. Dessa är direkt länkade till de butiker som säljer produkten och för varje sälj får jag också in 10% i provision.
    • Intäkter/månad: ca 100 kr

Bloggar

Jag har ett par bloggar som jag försöker hålla aktiva. Mavraj.se är väl den primära, även om den inte varit aktiv så länge. Jag driver också Geekblogg.se där jag skriver om teknik, prylar och mobiltillbehör. Det finns trots allt så mycket roligt på nätet så jag startade Geekblogg för att få skriva av mig. Sen så är det också så att bloggen i sig ökar i värde. I takt med att den får mer relevant innehåll och fler besökare så blir den mer värd också. Då finns det möjlighet att skriva exempelvis produktrecensioner, tipsa om hemsidor, m.m. och tjäna pengar. Dock är inte målet att bli rik på Geekblogg, även om det finns en hel del bloggar som tjänar 100.000-tals varje år.

Ehandel och försäljning

I tidigare inlägg så har jag skrivit om att starta bolag under tiden man studerar och fördelarna med det. Jag har själv följt mitt eget råd och faktiskt gjort just det. En vän till mig och jag har börjat testa sälja prylar på Fyndiq.se. För er som inte vet vad Fyndiq är så är det en marknadsplats där säljare (butiker, ehandlare) kan sälja sina produkter. Vi har nu testat sälja våra produkter under ca 2 månader och ser att det rullar på bra. Det krävs visserligen en initial investering i produkter, packmaterial, bankkonto, bolagsregistrering, etc. men eftersom vi velat testa på Internetförsäljning i några månader så kände vi att det var dags. Förhoppningsvis så säljer vi på bra nu under julhandeln och kan på så vis få in lite mer pengar att spendera på nya produkter.


Det var en kort sammanfattning på de projekt som är igång just nu och förhoppningsvis så blir det mer fokus framöver. Eftersom jag måste fokusera på skolan och kommande examensarbete så får större satsningar komma i framtiden.