Press enter to see results or esc to cancel.

Examensarbete på Bosch Rexroth

Nu  var det bestämt och inbokat. Det har det visserligen varit i några veckor men har inte skrivit om det tidigare. Jag skrev dock ett inlägg för några veckor sedan inför valet av exjobb och hur jag tänkte kring det. Valet stod som sagt mellan två ämnen varav det ena var uppe i Mellansel, hos Bosch Rexroth.

Precis som jag skrev i tidigare inlägg så kommer vi att undersöka ifall det går att fastställa en optimal ledtid. Jag vet inte hur mycket jag kan berätta just nu i och med att vi inte har varit uppe på ett första besök på företaget ännu och därmed inte är så insatt i utmaningen. Ärligt talat så vet jag heller inte hur mycket jag får delge i ett publikt forum som detta. Jag planerar dock på att uppdatera med ytterligare information under arbetets gång. Dels för att ge intresserade framtida studenter information om hur ett examensarbete fungerar, men också för att det (som jag skrev i mitt första inlägg) är intressant att gå tillbaka och se hur man resonerade tidigare.

Mellansel i vår

För er som inte har koll på vart Mellansel ligger så hittar ni det ca 4 mil öst om Örnsköldsvik. Det är ett litet samhälle på ca 900 invånare. Utifrån väderprognoserna så kan jag förvänta mig mellan -15 och -20 grader kallt, vilket är en stor omställning i jämförelse med Jönköping som inte haft någon riktig vinter i år. Vi kommer att besöka Bosch Rexroth under nästa vecka (v. 4) och då får möjlighet att träffa involverad personal och andra exjobbare för första gången. Därefter kommer vi vara uppe i Mellansel periodvis. Kul är iaf att vi kommer få spendera några veckor i Norr och fokusera på exjobbet till 110%. Kanske kan Modo vända och börja vinna lite matcher så att vi får följa slutspelet uppe i Örnsköldsvik.

 

  • Zaida

    Hej, Mitt namn är Zaida och ska också göra mitt exjobb på Bosch i Mellansel nu i januari 2016. Var bodde du när du var där? Har du några tips för boende? Fick inte boende i Folkhögskola och att hyra en stuga själv är för dyrt.

    All tips är uppskattad.