Press enter to see results or esc to cancel.

5 startup podcasts att följa

Tidigare idag kom de med en ny lista från Product Hunt där podcasts stod i fokus. I listan fanns 20+ podcasts som alla bör spana in. Jag tänkte, efter att ha kikat igenom listan, att jag bör göra en egen lista där jag rekommenderar startup-podcasts som jag dagligen lyssnar på och som alla startup-intresserade har stor nytta av.

Det primära innehållet i de podcasts jag tipsar om är som sagt  startup-, Internet-, och bloggrelaterade. Rekommendationerna kanske inte passar alla men förhoppningsvis har de som hittat till min blogg från första början nytta av dessa. Alla podcasts finns att hitta på Podcast (Apple’s egna applikation) och säkerligen i någon av de andra populära applikationerna också. Kanske är det podcasts som vissa av er hört talas om tidigare, men oavsett er tidigare kännedom så tvivlar jag inte för fem öre på att du som lyssnare kommer lära dig massor med ny och riktigt motiverade kunskap. Kunskap som får dig att tro och lita på dig själv och dina ambitioner!

Listan med startup podcasts

Först och främst vill jag tipsa om den absolut mest givande podcasten jag lyssnat på de senaste åren. This Week In Startups med Jason Calacanis ger alla oss intresserade av startups allt vi kan drömma om. Intervjuer med grymma entreprenörer. Exklusiva storys. Tonvis med kunskap och tips. Massor med härlig underhållning från över 500 (!!!) avsnitt!  Vill du få ett smakprov på vad podcasten har att erbjuda kan du kolla in ett av mina favoritavsnitt (#291) där Chris Sacca (tidigare på Google. Invsterare i Twitter, Instagram, Kickstarter och många fler) berättar hur han kom att börja arbeta med startups och investeringar i startups. Med det sagt så vill jag rekommendera This Week In Startups starkt till alla som läser detta!

En av de personer som nog motiverat mig mest det senaste året är Pat Flynn på SmartPassiveIncome.com. För er som inte känner till Pat sen tidigare så driver han en av de populäraste bloggarna på nätet med ett stort community av följare och aktiva läsare. I sin podcast behandlar Pat ämnen som bloggande, affiliatemarknadsföring, sociala medier, e-böcker, podcasts, och mycket annat. Jag kan inte tänka mig en bättre person att driva den här typen av podcasts eftersom Pat själv har gjort resan, från att bli sparkad på jobbet till att följa sina drömmar och försörja sig online. Podcasten har blivit så stor just tack vare Pat’s stora community av följare. Kanske är det som särskiljer Pat från andra bloggare och internetpersonligheter hans Monthly Income Report där han varje månad i detalj specificerar vad han tjänat på sina internetverksamheter, vilket i snitt är 75-100.000$ varje månad.

Utöver Smart Passive Income Podcast har Pat också en till podcast, Ask Pat, där han låter läsare och följare ställa en fråga som han sedan besvarar i ett kort avsnitt om 10-15 minuter. Totalt har 212 avsnitt släppts och nya kommer varje vecka.

Äntligen en svensk startup podcast som intervjuar personerna bakom svenska succeér! Startuppodden är en podcast från Mikael Zackrisson som 1-2 gånger i månaden intervjuar en svensk Internet-entreprenör. De som intervjuats hittills är bl.a. Klarnas VD Sebastian Siematkowski, den grymt fascinerade Hampus Jakobsson från TAT och Brisk.io, Spotify’s CPO Gustav Söderström samt Narritive och Twinglys grundare Martin Källström. Mikael är en duktig journalist och täcker de ämnen jag som lyssnare vill veta mer om. Startuppodden ger oss också en bild av hur svenska företag(are) arbetat sig fram internationellt och skapat riktigt häftiga företag, varav vissa köpts upp, andra lagts ner och vissa än idag växer så det knakar.

Kevin Rose, för tillfället på Google Ventures, intervjuar inspirerande grundare i podcasten Foundation. I avsnitten får vi höra hur företag som YouTube, Tesla, PayPal, Instagram och andra startats och hur personerna bakom företagen hanterat de utmaningar de stått inför. Utöver podcasten så är Kevin Rose venture partner på Google Ventures och har innan det haft egna startups. Tack vare Kevin Rose’s goda nätverk får vi i varje avsnitt följa personer som gjort den stora resan och som är levande bevis på hur snabbt det kan gå när man verkligen hittar rätt. Över lag är Foundation en inspirerande podcast som lämpar sig alla, oavsett företagare eller ej.

Anton Johansson är i en sann entreprenör med många företag under bältet. Senast ut är hans ”el på flatrate”-bolag vid namn Alltid som han driver parallellt med Headler.se, en internetbutik som specialiserar sig på hörlurar. Podcasten Anton dragit i gång heter som sagt Ehandelspodden och täcker just vad namnet säger, e-handel. Antons goda nätverk och erfarenhet av e-handel ger goda insikter och väldigt givande intervjuer för alla intresserade. I avsnitten får vi bl.a. bekanta oss med Joel Svensson på Partykungen.se som berättar om hans e-handelsresa. Tyvärr finns inte många avsnitt ute av ehandelspodden men oroa er inte, fler avsnitt kommer garanterat!


Förhoppningsvis har du som läsare hittat något nytt att lyssna på nu när hösten och vintern kryper sig allt närmare. Finns det någon podcast du själv lyssnar på och som inte finns med i listan ovan? Tipsa då gärna om den i fältet nedan så även jag får lite nytt att lyssna på.